10 timmar kvar...

Sen är 2009 här, ett nytt år, nya äventyr.

Vill önska alla ett GOTT NYTT ÅR och hoppas ni får en underbart bra dag och kväll.
Ikväll kommer det några vänner hem till oss, vi ska äta gott, dricka gott och leka lite lekar...kommer bli en super rolig och mysig kväll.

Vi hörs igen nästa år :)

Kram på er!!


Bild: Google


Vår dag

Igår den 28 december, hade jag och gubben varit gifta i 6 månader. Tänk vad fort tiden igår. Om man firar ett år som gifta kallas det väl bomulls dag...då måste väl ett halvår kallas tops dag :))

Vi firade det lite med att gå ut och äta gott och dricka lite vin, det var en mysig kväll.

Kram på er!!


Bild: Privat

Ojoj...

...jag är fortfarande mätt efter julafton och juldagen, vad mat och godis man har tryckt i sig dessa dagar, hade man inte behövt äta varje dag utan att det räckt med att man fyllde på som ett matförråd i magen så hade jag inte behövt äta förrän runt påsk igen :))

Julen hos oss har varit underbart bra och mysig. Vi samlades alla hos mamma på julafton, åt mat, såg på Kalle, öppnade julklappar, lekte julklappsleken och andra lekar, spelade spel...ja det var verkligen en bra dag.

Igår jobbade jag en sväng på kvällen, det var ett lugnt arbetspass.

Idag ska jag plocka upp och titta på alla julklappar som vi fick, jag är sååå nöjd och glad över det jag fick, tack!

Kram på er och god fortsättning!!

 
Bild: Privat

God Jul

God Jul på er alla vänner och alla som jag känner!!

Hoppas ni alla får en underbart rolig och mysig jul

Kram på er!!


Dagens låt


Min söndag

Dagen började med att jag vaknade som många gånger utav att den stora katten var på toa och krafsade och när hans besök där är avklarat så ska han prata och jama tills man säger att - Jaa det blev jättebra, vad du är duktig!! Hahaha rolig katt....
Så jag vaknade utav detta kl 07...så då drog jag på mig morgonrocken och tassade ner och gjorde mig lite morgon kaffe och mysde i soffan en stund.

Efter det så har nog dagen rullat på i 180, jag har fixat de sista med "gubbens" julklappar, varit och handlat, dammsugit och våttorkat, bakat julgodis, tvättat bla bla bla...ja det har verkligen varit full rulle här hemma i huset!

Nu sitter jag och kikar på tv och väntar in maken som snart kommer från jobbet....lite senare är det film som gäller, men kan inte riktigt bestämma vilken jag vill se...."Heartbreak hotel" eller "Populärmusik från Vittula"

Nu är det bara 3 dagar kvar sen är julafton här, men det har inte infunnit sig någon direkt julkänsla ännu, men det kan väl kanske bero på att det är vårväder ute.

Kram på er!!




Bilder: Google


Juldans

Med bara 4 dagar kvar till självaste julafton så ville vi i vår lilla "familj" visa upp en liten dans som vi har övat in, håll till godo och ha en bra dag

Kram på er!!

http://elfyourself.jibjab.com/view/URS4uboxVisczNfw

P.s. Vi bjöd även in vår vän Molgan till dansen ;-) D.s.


Rocky Road

Har blivit helt frälst i Rocky road ifrån Leilas jul, de är så supergoda....ska baka en omgång till och ha med mig som julgodis hem till mamma på julafton.
För er som har missat dessa goda godisarna så kommer receptet här:

Rocky road

Förberedelsetid: 10 min Färdigt på: 40 min Ingredienser

12 kakor


600 g mörk kvalitetschoklad 70 %  
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows

3 dl salta jordnötter

1 dl skalade pistagenötter


Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Lycka till och kram på er!!


Bild: Leilas jul


Trappan är klar!!

Vår trapp har varit en lång följetong, det började den 31 mars när vi flyttade in, då såg vi att det var lackskador på trappstegen. Då kom de hit och slipade lite och fyllde i med ny lackfärg, men det blev inte samma nyans så det såg nästan ut som någon som kladdat på tippex.
Så då fick de komma hit igen, slipade då ner hela trappen (stegen) och målade/lackade på nytt men efter det så var det färgstänk högt och lågt på hela trappan...ett barn hade målat bättre *ler*.
Så nu kom de för tredje och sista gången och gjorde om HELA trappan....de la på stepkit till trappor i eklaminat, så nu har vi en trappa som är sååå fin!!

Idag ska jag på julbord med jobbet, det ska bli så gott, tröttnar nog aldrig på julmaten...mums!

Ikväll blir det bonde söker fru för hela slanten, de ska ju välja ut den som de vill "leva resten av sitt liv" med!!

Kram på er!!






Bilder: Privata

I like....

....Cindy Peters, vilken mäktiga stämma den kvinnan har. Igår var vi på Liseberg och lyssnade på julLotta och då uppträdde bla Cindy...hon skön "First Noel" och gospel "Go tell it to the mountain", helt otrolig röst!!
Darin var oxå där och sjöng och jag säger bara stelare och drygare får man nog leta efter, han kunde inte ens sjunga en jullåt ihop med lotta, utan satt bara i sin fotölj och vinka till småflickorna som stod nedanför scenen och skrek rakt igenom hela julLotta....
Sen hade vi en dam (tant) som satt bakom oss och hon tog verkligen i för kung och fosterland när hon sjöng med i alla jullåtar och med en sån där röst som de lite äldre damerna kan ha *ler*, lite så där gammaldags språk och ylande, ett tag trodde jag att hon skulle spränga trumhinnan på mig hihihi

Vi gick runt och mysde bland alla småbodar och granar, inhandlade en del godis oxå....fudgekolor och brända mandlar. Köpte även lite julkorv....päroncognac salami, whiskey salami och enris- och rödvins salami...mums!

Sedan åt vi världens godaste julbord på en restaurang inne på liseberg...åhhh shit vad jag blev mätt, men man kan ju inte sluta att äta när det är så mycket god mat.

Idag skall det städas lite här i hemmet...om man orkar :)) Sen kommer våra föräldrar och syskon hit ikväll och dricker lite glögg och mumsar på lite julgodis, bla supergoda "rocky roads", som Leila i Leilas jul gjorde förra julen!!

Kram på er!!


Bild: Leilas jul

Liseberg

Snart ska vi packa in oss i bilen och åka ner mot Göteborg och Julmarkand på Liseberg. Vi ska börja med att titta på jullotta, det är så mysigt med lite stämningsfull julmusik med olika artister och en gospelkör. Sen ska vi kika runt bland alla bodar och butiker som de har byggt upp för julmarknaden...sååå mysigt!
Efter det kommer vi avsluta dagen/kvällen med ett fantastiskt jubord på Liseberg, vi var på det förra året och det var supergott.

Ha en bra dag och kram på er!!




Bilder: Google

Glögg kväll

Igår kväll var zizezero och dumle hemma hos oss och drack glögg och åt julgodis. Zizezero hade med sig lussekatter som hon hade bakat, de var väldigt goda...saftiga.
När hon bakade dessa försvann tyvärr halva degen spårlöst hihihi...ner i magen på henne!!

Vi satt och pratade om allt möjligt, vi pratade även om en vän till oss som TYVÄRR inte umgås så mycket med oss längre pga olika anledningar som vi tycker är tråkigt, men vi kan tyvärr inte göra så mycket åt detta, vi har verkligen försökt men just nu så vill eller har hon ingen tid och plats för oss i hennes liv. Hoppas att detta kommer att  förändras med tiden, för vi saknar henne!!

Ikväll ska jag kika på idol finalen, jag hejar på Kevin. Jobbar tyvärr ikväll men ska ändå försöka att bänka mig framför tv:n...en arbetskompis ska vara på plats i globen och se finalen så jag måste ju spana efter henne i publiken oxå haha

Kram på er!!


Bild: Google

julpynt, granar & glögg

Har nu efter en helg med kalas och jobb kommit tillbaka till vardagen igen. I lördags var vi hos min syster som fyllde 25år och det var jättekul, fick god paj och sen toscatårta!
Söndag, måndag och tisdag har gått åt till jobb, men nu sitter jag i soffan med en kopp glögg och tittar på äntligen hemma.

Har bäddat ner min "gubbe" i sängen....han har feber och snuva, stackare!!

Resten av veckan kommer det att vara full rulle. Imorgon ska jag på julfest med jobbet, sedan på torsdag blir det glöggkväll här hemma med vännerna...lite glögg, pepparkakor och annat julgodis

 

Sedan på söndag åker jag och min mys till jul på Liseberg, vi ska spatsera runt bland bodarna, lyssna på jullotta och framförallt äta gott julbord, så jag hoppas på att väder gudarna kommar att vara med oss och det får mer än gärna komma lite snö oxå, då lovar jag att min julstämning kommer va på topp!!

Kram på er!!


Bilder: Google


Happy birthday

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det systers födelsedag...Hurra Hurra Hurra Hurra

Idag fyller min syster yster 25år och det ska firas med lite kalas hemma hos henne, familjen är på plats och umgås, lite gott att äta och dricka, ska bli riktigt kul.
Tycker fortfarande, precis som när man var liten, att det är så roligt att se när andra öppnar presenter och när man ser deras miner hur glada och tacksamma de blir. Det är lycka för mig!

Kram på er!!




Vi säger god morgon

Vi har lite morgon mys i soffan, dags att snart vakna till och göra nån nytta här hemma :))

Kram på er!!






Bilder: Privata

Dagens julhandel

Har återigen shoppat nåt i julväg, jag kan inte låta bli att gå in i en affär utan att handla något och speciellt inte nu så här i jultider. Idag blev det lite mer glögg muggar, behöver några till :))

Ska ju ha lite glöggkväll för vännerna nästa vecka, då vi ska dricka lite glögg, äta lite pepparkakor och tjata lite skit hihihi

Ikväll blir det bonde söker fru för min del, det ska jag se på i soffan med filten uppdragen till hakan, tända ljus och njuta av lite god glögg i mina nya muggar HAHA...

Kram på er!!


Bild: Privat

Jul mys

Gårdagen bestod av jobb hela dagen, från 7-20 var jag på plats på jobbet. Så när klockan slog 20.00 var det mer än skönt att sätta sig på cykeln och trampa hemåt.
Hem till lite julmys med kvällsmat, glögg, tända ljus och TV:n. För igår var det dags för den första julkonserten på tv och vilken sån sen. Jag har fortfarande gåshud :))
Det var "jul med Sanna, sonja och shirley", deras tre röster ihop slår allt och när shirley drog till med Helga natt då var det kört för min del, jag satt som paralyserad och håren på armarna stod rakt upp.
Det är utan tvekan den bästa och finaste jullåt jag vet.

Kram på er!!



RSS 2.0