En dag vid havet

De här dagarna som har passerat har verkligen bestått av sol, sol och sol. Sommaren är äntligen här och det är så härligt. Bloggandet har legat lite på is då man har passat på att vara ute och ta vara på det fina vädret.
Har tillbringat tisdag, onsdag och torsdag med en bok, kall saft och buntvis med tidningar på altan på vår baksida, verkligen hur skönt som helst. 
Idag åkte jag och Zizezero iväg till saltvattnet och solade, det blev dock inget dop i det blå, för det var det alldeles för kallt för ännu. Avnjöt några timmar i solen innan det var dags för hemfärd igen. 

Åhh idag gör maken sista dagen innan semestern, ska bli så gott att ha han hemma ett tag nu. Vi börjar semestern med en tripp till Göteborg på söndag.

Nä nu blir det en stund i soffan på altanen innan det är dags att hoppa i duschen och sen göra klart kvällens middag.

Kram på er!!



  


Bilder: Privata

Midsommar

Hela midsommar helgen har varit kanon. Den har tillbringats på kusten med att äta massa mat, dricka gott vin, spela spel, leka lekar, ja allt som kan höra en midsommar till. Vädret har faktiskt varit på vår sida i år oxå, det regnade lite på midsommaraftons morgon, men sedan höll det upp hela dagen och på kvällen kom till och med solen fram bakom molnen.

Vi har tillbringat midsommar i min mammas husvagn med familjen och lite vänner, trångt, men hur lyder ordspråket "finns det hjärterum så finns det stjärterum" och det stämmer. Det har bara varit mysigt att knö ihop oss lite.

Nu är det bara en vecka kvar till makens semester börjar, då har han 3 veckor som vi skall utnyttja till fullt med att hitta på saker. Bland annat står en tur till Göteborg, Halmstad och eventuellt Stockholm som några "To do´s"  under dessa 3 veckor. Men självklart ska vi bara vara oxå, njuta av att vara lite lediga. Hoppas på att det blir massa sol och varma sköna kvällar, så man kan sitta på altanen och njuta av god grillad mat och en kall öl.

Näpp nu ska jag ta tag i kvällens middag, det blir grillat.

Kram på er!!


Vi spelade bland annat Mega plockepinn, det var klurigt....


...lite av maten (glömde ta av plasten innan fotot)....


...jordgubbar och glass till efterrätt, såklart....


...lite brännboll på kvällen....


...här somnade vi gott sen på natten!!

Bilder: Privata

Kort & koncist

Japp jag har inget att uppdatera er med just idag, ville egentligen bara önska alla en glad midsommar (eller vad säger man, god mids...glad mids....), imorgon åker vi mot kusten.

Sen gjorde Zizezero mig uppmärksam idag, idag är det bara 5 månader kvar till vår resa mot Singa:ns land, ska bli sååå sjukt skönt. Längtar i massor nu. Jag älskar verkligen det landet.

Ha nu en rikgt bra och förhoppningsvis regnfri midsommar så hörs vi igen efter helgen.

Kram på er!!


Bild: Google

För jag har bara regn hos mig...

Ja nu har det verkligen regnat länge, det ser inte ut att ha något slut heller, visst håller det upp emellanåt och solen visar sig. Som nu ikväll har solen varit här en sväng, passade då på att ta en promenad. Men nu mulanar det på igen. Hur länge ska det fortsätta. Hoppas verkligen att vädret blir bra, sol och varmt eller det kanske var att begära för mycket, men uppehåll iallfall under midsommar helgen. Hade varit lite skönt att få lite solstrålar på våra bleka nordbo kroppar.

Idag har det varit ett otroligt skumt väder här hemma, imorse var det strålande solsken, sen mitt på dagen kom det från igenstans ett skyfall blandat med hagel. Höll i sig en timme ungefär. Sen som sagt under kvällen sprack det upp och blev sol till att nu återigen bli grått på himlen.

Hihi jag kanske ska ta jobb som meterolog, babblar ju på massa om vädret haha.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag vänta in maken som kommer hem från jobbet. Ska sätta oss ner och planera lite inför midsommar som ska bli sååå solig och varm....

Kram på er!!

Så här såg det ut på vår altan i eftermiddags, hagel och ösregn

Bild: Privat

I like

Just nu har jag 2 favoriter inom den musikaliska världen. En har jag redan tipsat om en gång men nu har jag hört den live...eller live och live men akustiskt i direktsändning på radion. Det är Milow´s Ayo Tecnology.
Den andra är en helt nysläppt låt, en låt som hade världspremiär för några timmar sen på radion, Takida´s As you die, grymt bra låt, en låt från deras kommande album. Det är verkligen lite av det gamla Takida soundet på denna låten, hoppas hela den nya skivan blir kanon....den kommer för övrigt att få namnet The darker instinct.

Kram på er!!

Milow


Takida

Cookies

Herregud vad jag känner mig duktig idag, det har gått på helfart sen jag gick upp ur sängen imorse. Jag har tvättat, dammsugit, diskat (diskmaskin), plockat undan lite, gått på promenad och bakat kakor, japp hallongrottor blev det. De blev faktiskt till och med rätt goda hihihi.
Men nu ska jag bara ta det lugnt och slappa resten av dagen, känner att jag har gjort mig förtjänt av detta.

Igår lockade jag med maken ut till ett ställe på kusten, Göksäter på Orust, det är som ett litet mini Ullared. Men denna gången fanns det inte så mycket vettigt att köpa, det går i perioder. Jag fick iallfall tag i en snygg ljuslykta. Sen fick ju maken besöka en av sina favorit affärer på väg hem, Biltema, det är ett riktigt "gubbdagis" det....men vad gör man inte för att han ska bli lite glad, det krävs inte mycket. Puss gubben!!

Jag ska hålla mina tummar och tår för en vän som ska på anställnings intervju kl 14.30, jag hoppas att hon får jobbet, det är hon värd.

Näää nu ska jag ta en kopp kaffe och en nybakad hallongrotta

Kram på er!!


Bild: Privat

Pråmen x 2

Läste precis i vår lokala lilla tidning att det nog kommer att flyta en pråm på vår lilla minigolf ö i stan i sommar. Det kan bli riktigt kul om det funkar och blir som det står i tidningsklippet, bara det blir go sommarvärme oxå då med sol och blå himmel.

En flytande krog vid Spikön? Det kan vara verklighet redan om en vecka.
Får de alla tillstånd öppnar de nästa fredag. En pråm som kan ta upp emot 500 besökare.
Krogen Pråmen är belägen i gästhamnen vid Spikön. Och har även tillgång till fast mark eftersom det krävs för kök och toaletter.
Pråmen att ha ett koncept som påminner om Nitlottens.  Men det blir lite vuxnare och lite bättre, schlagerquiz, bingo och dragspelsmusik som kompletterande arrangemang till "vanliga" musik- och artistframträdanden.

Igår kväll var tjejerna här, vi har dragit igång en damsupé och jag var först ut. Det var en jätte trevlig kväll med mycket skvaller och skratt. Jag bjöd på potatisgratäng och baconlindad fetaostfylld fläskfilé och till efterrätt blev det vaniljpannacotta med björnbär.

Ikväll blir det kalas för mammas "gubbe" som fyllde 46 år i torsdags, så då ska det bjudas på langos i den inglasade altanen, mysigt...det blir lite gott rödvin till det oxå.
Hoppas han inte läser här innan kvällen, men han kommer få en pråm i present om än i en mindre variant än den vid spikön...en pråm fylld med "Lelle saker"

Kram på er!!


Bild: Privat

Förrätts tips

Ett litet tips ifrån mig på lätt, enkel och väldigt god förrätt.

Babyspenat, ruccola, mozarella, serranoskinka och toppa med lite balsimicocreame......


Bild: Privat

Fyndat

I eftermiddags var jag och maken ute och kikade lite i affärer och då sprang vi in på Rusta och där hittade vi faktiskt solkrämer till ett riktigt bra pris, det var under halva priset mot vad de brukar kosta. Så självklart så passade vi på att köpa några olika och bunkra upp inför vinterns semester resa till Thailand.

Köpte ganska höga solskyddsfaktorer och den i tuben är speciellt för ansikte och bröst, sen slank det ner en olja oxå...de är ju ett måste de sista dagarna i solen HIHIHI


Bild: Privat

Morsdag med en doft av havet

Hela helgen har tillbringats på underbara västkusten, det finns nog inget bättre och verkligen inget som slår en riktig fin, varm, solig och skön svensk sommar.
I lördags morse packade jag och maken en väska och sen drog vi mot kusten och mammas husvagn. På vägen ut stannade vi och inhandlade diverse födoämnen som vi skulle avnjuta under helgen.
Vi möttes ute på kusten av ett underbart väder, 27 grader i skuggan och strålande sol. Började dagen med att öppna en kall och god öl, sen blev det en promenad vid klippor och hav.
Kvällen erbjöd goda grillade potatisar, grillspett och halloumi....mums!! Såklart blev det lite gott vin till det oxå.

Sedan sov vi gott hela natten, på söndagsmorgonen vakande jag med tuppen, gick upp och gjorde mig en god kopp kaffe och satte mig ute i solen och bara njöt av lugnet och tystnaden innan resten av husvagnsfolket vakande till liv.

Vi drog oss hemåt frampå eftermiddagen och då var det bara att duscha svida om och sedan ta oss ner till en restaurang i stan. Där mötte vi upp makens föräldrar för att äta lite gott, för min del blev det  Färska Pastaknyten, serverade med en krämig pestosås med smak av basilika samt mozzarella, solkysst tomat och Serranoskinka. Det var sååå gott, kan varmt rekommendera den.

Söndags kvällen avslutades med en långpromenad för mig och maken.

I fredags tog jag examen, det firades här hemma med svägerskan (tar examen den 5:e) och föräldrar och syskon, vi hade fixat lite tilltugg och vätska i glasen. Jag och svägerskan åkte sedan ner till stan och tog några kalla glas till innan det var dags att åka hem och hitta kudden för att vakna upp till en underbar helg med morsdagsfirande.

Nu ska jag ta mitt morgon kaffe och gå ut på baksidan och njuta lite av solen innan det dålig vädret kommer in under dagen.

Kram på er!!


På väg ner mot båtbryggorna

Bild: Privat

RSS 2.0