Blogg torka

Jag har inte skrivit på ett tag nu, har känt att jag inte har något av värde att skriva om, jobb och praktik har det bara varit egentligen sista veckan men jag ska skriva ner litw om vad som har hänt i mitt såååå spännande liv HIHIHI.
Fick precis oxå en liten påbackning av Zizezero att jag har uppdaterat dåligt, så som sagt här kommer lite.

Helgen som gick spenderades på jobbet, iallafall fredag och lördag, 29 timmar blev det i runda slängor. Så på söndagen var jag seg och trött.
Vi blev iallafall inbjudna hem till mamma på mysig söndags frukost, det är alltid uppskattat. Sen på kvällen bjöd maken ut mig på lite god mat på en favo krog i stan (som vanligt) haha. Svärföräldrar och svägerska var oxå med, det var trevligt att träffa dem igen.
Jag åt den goda lättgrillad tonfisk serverad med örtrisotto och en citruskräm...mums!!

Sen igår var det dags igen för ännu en vecka med praktik, men denna precis som nästa vecka kommer att bli kortveckor, denna veckan är jag ledig imorgon, sedan nästa vecka på måndag och sedan är det ju långfredag, så det blir en 3 dagars vecka bara.

Vi har förresten börjat riva lite i vårt kök, vi har (läs jag) bestämt att göra om lite, vi ska bla byta ut bänkskivor, diskbänk och sätta upp lite hyllor istället för väggskåp.

På torsdag ska jag ha en liten våffelkväll här hemma med tjejerna, vi måste ju fira våffeldagen en gång till ju ;))

Nu ska vi snart åka iväg till mataffären och handla lite mat, behöver fylla på lite i kylen, den ekar!

Kram på er!!


Bild: Google

Chai Latte

Det är nog min nya last, det är så gott, men väldigt sött. Så man kan inte dricka för mycket av det.....

Igår var det våffeldagen och vi va hembjudna till syster och sambo för lite våffelkäk och skvaller. Det var trevligt och GOTT!!!

Kram på er!!


Bild: Privat  

Hollywood smile

Jag glömde ju skriva igår att lillkissen Nalle var hos veterinären på undersökning igår, han tappade en tand förra veckan och vi ville bara kolla upp så det inte blir eller var nåt allvarligt.
Nalle har en munhålesjukdom som heter FORL, en tandsjukdom som tydligen drabbar över en tredjedel av alla inomhus katter. Ingen vet hur det uppstår eller hur man kan förebygga den.
Men iallafall, vi bokade in en operations tid för honom, så han ska in och slipa till, rätta till m.m sin mun och sina tänder, så när allt är klart kommer Nalle ha värsta Hollywood smilet HIHIHI....snygging!!

Idag har ännu en dag på praktiken avverkats och den var lika kul som igår, sååå härligt och roligt med människor som är så öppensinniga i sin personlighet, de är nästan som små barn fast på ett vuxet sätt ändå hmmm vad krångligt det lät...

Kram på er!!


Bild: Privat

Uppdatering

Har inte skrivit på några dagar nu, så dags att uppdatera lite om vad som har hänt.

Helgen som gick var kalas bra, den bestod av mys i soffan, långpromenader, festande, goda middagar m.m.

Fredagskvällen tillbringades i soffan med lite vin och tv:n som sällskap. På lördagen var det den traditionella fikan som gällde med tjejerna, vi fick lite nytillskott denna lördagen av två töser från Blekinge som var i stan på besök, kul.
På kvällen var det dags för lite party och utgång, vi började kvällen hemma hos Zizezero med lite vin, skvaller och singstar, hade jätte trevligt.
Sen bar det av till favo krogen nummer 1 hihihi. Där mötte jag upp maken som var ute på lite jobbfest, vi drog oss hemåt efter stägning och var nog inte i säng förrän vid 3 tiden.
Så söndagen krävde en riktig sovmorgon och OJ vilken sovmorgon hihi, vi vakna tjugo över 12 på dagen haha.

Efter en stunds mornande så tog vi oss ut på en härlig promenad i solen, vi gick runt på ett område intill där vi bor och tittade på alla gamla och fina hus.
Sen var vi hembjudna till mamma på lite middag och det var verkligen passande efter en långpromenad.
Vi blev bjudna på Italienska biffar med medelhavsås och pasta mums vad gott det var!

Idag har jag varit på min första praktikdag och det var väldigt trevligt, har bra arbetstider oxå, 8-15.30 måndag till fredag, skönt. Där kommer jag att husera de kommande 8 veckorna.

Nu är det operation matlagning som gäller, måste ju ha med matlåda till praktiken imorgon...;=)

Kram på er!!

Torsdags lugn

Idag har det varit ännu en dag i skolbänken, en dag fylld med massa övningar och inlärning...intensivt men öerhört intressant.

På eftermiddagen tog jag och maken varsin kopp Peach-Mango the och satte oss i solen på balkongen och bara njöt av våren, som vi nu får hoppas har kommit, det räcker med snö nu.

Just det, igår var vi på Music Quiz det var jättekul, men jag kan säga att jag inte tycker om engelska band ifrån 60-70 talet. Fy vad svårt det är när det kommer såna frågor som, vilken är gruppen, vilket album släppte de 1975 bla bla bla. 
Vem kan sånt egentligen? Inte vi iallfall. Men vi var väldigt duktiga när det kom till frågorna om Intron, där tog vi hem alla frågor, artist, låt och år!! Ren tur eller kallas det skicklighet HIHI
Vi skrapade ihop totalt 11,5 poäng av 21 möjliga, de som vann fick hela 19 poäng....men sen jobbar de i en musik affär oxå, hur svårt kan det va HIHIHI
Nästa gång vinner vi!!!

Igår så gjorde maken en supergod Smoothie till oss....vanilj yougurt, hallon, blåbär och lite mjölk, MUMS!

Denna torsdags kväll kommer att tillbringas i horisontellt läge på soffan med fjärrkontrollen i ena handen och en kopp kaffe i den andra.

Kram på er!!


Bild: Privat
 

Ledig lill lördag

Idag är jag ledig, rätt skönt för måndag och tisdag var det fullt upp med skola, jobb, skola. Just nu i skolan har vi precis påbörjat en ny kurs, MI-motiverande intervju. Riktigt kul och spännande att få lära sig hur vi ska kunna "lura" ut svar ifrån de ungdomar vi ska jobba med.

Igår kväll var både jag och maken väldigt trötta efter en heldag med plugg och jobb, så vi låg på soffan hela kvällen och tittade på det ena tv programmet efter det andra, vi åt en hemma gjord Ceasarsallad, det är så gott.

Lite senare idag ska jag till min praktik plats och hälsa på, jag börjar på måndag och ska vara där i 8 veckor, längtar massa. Efter praktikens slut har vi 2 veckor kvar i skolan, sen är jag färdig! Men är sugen på att läsa vidare så jag har sökt in till högskolan till hösten, både program och kurser....så det är bara och invänta och se om man kommer in.

Ikväll ska vi iväg och Quiza med vännerna på vår favokrog i stan och idag ska vi vinna HIHIHI, vi brukar vara så nära varje gång och idag är det väl vår tur eller?! Oavsett så ska det bli kul och det är alltid kul att träffa vännerna.
Jag håller mina tummar just nu, för en av vännerna Zizezero ska snart skriva tenta, önskar dig lycka till.

Kram på er!!


Bild: privat

Myskväll med 3 rätters

Igår slog vi på stort hihihi, för det första kollade vi på melodifestivalen och sen tog vi oss tid att riktigt lyxa till det med matlagning.

Vi började med en liten drink som jag hade gjort när vi fixade och förberedde.



Sen åt vi god förrätt som bestod av färska räkor, mango, gurka allt var smaksatt med chili-lime


Sen kom huvudrätten fram, pesto & fetaostbakad lax med rotfrukter och limesås


Och till efterrätt åt vi hemmagjord vaniljpannacotta med blåbär och hallon


Självklart var kissarna med och mös hela kvällen....puss på er mina små hår bollar



I fredags tappade Nalle en hörntand, stackare! Pratade med veterinären som sa att det inte var ovanligt när katter blir äldre, Nalle är ju 11 år i år.

Idag har jag varit ute på en lång härlig promenad i solen, det var riktigt skönt och jag kände mig sååå duktig HIHI, hoppas det kan bli vår nu!

Kram på er!!

Bilder: Privata

Melodifestival kväll, final 2009

               

Ja då var det då dags för årets final i melodifestivalen. Vi här hemma har inte sett på någon deltävling eller hört något av bidragen innan så för oss var det lite skoj att få lyssna, analysera och sätta egna poäng på låtarna.

Sen tycker jag det är så roligt att skriva ner kommentarer och betyg, så det roade jag mig med under sändningen igår.
Sen idag såg jag på min vän Zizezero´s sida att hon gjort det oxå...vad roligt, ska lägga upp min lista jag med på direkten, kul och se jämförelsen, om vi tycker samma eller om vi helt är oense om vem som var bäst, snyggast, värst, pinsamast, underbarast, skräll, otippad, självklar, ja allt man kan vara i en final av melodifestivalen 2009.

Startordning:


Hope & Glory

- Colgate leende svärmors smörsångare........."vi har hört och sett nog"


Snälla Snälla

- Fågelskrämman alias Janis Joplin....."Fin text, men suck vilken tråkig människa"

Love love love

- Pudeln från studio 54......"små läspande flicketyg i guldig sovsäck"


1000 miles

- Glamrockande Europe wannabee´s......"roligt med en rock låt, men hallå 1987"


Your my world

- Trallande bla bla bla bebis....."hmmm hur gick låten, vad hette den nu igen"


Stay the night

- 90-tals tecno-pop med outfits från 80-talet....."årets sommar plåga, fartfyllda färglada konfekter, min nr 1"


Moving on

- Skön sjungande sömnpiller....."powerballad alá fläkten från la Carola"


Baby goodbye

- Pojkbands gnällande Charlie Chaplin mesar......"cirkus scott nästa eller....."


Alla

- Charlotte Perrelli kopia hoppas hon iallafall...."Sovulaki, tzatsiki, gyros hmmm ja det är gott, inte det här"


Så vill stjärnorna

- Sockersöt liten snärta med grädde i rösten....."bara börjat sin vandring på schlager stegen"


La voix

- Cruella de Ville goes blondie....."tyvärr en låt som kan gå hem i stora eurovision"

Har sedan en annan favorit, om den hade fått vara med och tävlat så hade jag lätt röstat fram den som vårt bidrag till eurovision song contest, låten Tingeling, visst var den grym HIHIHIHI (ca 4.30 min i klippet)

Eller om det inte går hem hos er så skicka då istället den lugna versionen av  Hero med Moto-boy & Charlotte Perrelli. Den var ju f*n bättre än orginalet.

Men så här var min schlagertippning:

1. Alcazar
2. Malena Ernman
3. Caroline af Ugglas
4. Molly Sandén
5. Heat
6. Måns Zelmerlöw
7. E.M.D
8. Sarah Dawn Finer
9. Agnes
10. Sofia
11. Emilia

Nu är jag klar med min lista HAHAHA

Kram på er schlager vänner!!


Tycker inte om ormar....

.....speciellt inte när man ser detta klippet, shit vad jag skrek till HIHIHI

Ormen from hell

Nu ska jag iväg på lite lördagsfika, hörs sen!!

Kram på er!!

En av favoriterna

Japp, just nu precis såg jag på tv att en av favoritserierna kommer tillbaka och en av favoritkaraktärerna är med även denna gången...."det är väl inga konstigheter".

Jajamänsan, Färjan och Håkan i baren är tillbaka med premiär den 30 mars.

Så ni som tycker detta program, precis som jag, är en kul underhållning ska bänka er vid tv:n måndag 30/3 kl 20.00.

Kram på er!!

                     
                      Bild: Kanal 5

Inget vettigt...

Idag har jag inte gjort många knop, har slappat i soffan sen jag gick upp vid 7 tiden imorse, kollat runt på Internet, zappat på tv:n och druckit en väldans massa kaffe.

Jag skulle egentligen varit (tro det eller ej) och tränat med en klasskompis idag, ett nytt pass som de har startat upp på gymet där jag går (läs är medlem)....men jag känner mig inte helt kry i kroppen och jag vägrar att bli sjuk nu inför kommande veckor i skolan.

Ikväll ska jag iväg och jobba några timmar, ska bli roligt faktiskt.

Ja så mycket mer har jag inte och skriva för tillfället.

Kram på er!!

Härliga måndag

Idag har vi varit lediga båda två här hemma. Vi har tagit tag i sånt där som blivit liggande, som lite kablar som ska spikas upp, papper som ska in i pärmar, telefon samtal osv. Det har vi gjort i vår egna lugn takt, så måndagen har hittils varit väldigt lugn o go.

Snart ska maken iväg och träna lite fotboll och då ska jag passa på att göra en fotobok på bilder ifrån vår Thailands resa, vi fick en sån av resebolaget vi åkte med....väldigt snällt tycker jag. Det är en liten bok men 26 sidor, vill man ha en annan sort eller större så får vi lägga mellan skillnaden...men vi kör på den vi fick!!

Senare ikväll står det kyckling på menyn men vi vet inte vad vi ska hitta på att göra med den ännu...det kanske blir en egen komponerad gryta, lite expriment så här för att förgylla måndags kvällen HIHIHI

Några av bilderna som kommer hamna i boken....

Kram på er!!


....en ö utanför Poda Island...


....solnedgång på stranden...


....mysiga Hong Island....

Bilder: Privata

Söndags lugn

Ojoj jag har lite ont i magen efter gårdags kvällen, skratta så mycket, så magmusklerna har fått sig en träningsomgång. Det var super trevligt igår. Vännerna kom framåt halv 7-7 snåret, då mumsade vi på lite nachos i all enkelhet, spelade lite Buzz, jag hade gjort en liten schlager quiz, sen spelade vi traditionella sällskaps spel, med andra ord och kampen mellan man och kvinna.
Det är så underskattat med spel, jag tycker det är en kanon trevlig umgänges form. Jag har redan lite abstinens och vill ha revansch med en ny spelkväll snart igen.....

Idag blir det en lugn och skön söndag. Vi gick upp vid 9.30 och åt en mysig frukost ihop i soffan framför nyhetsmorgon, ska iväg lite senare idag till makens föräldrar och äta lite söndagsmiddag, alltid kul att träffa dem och att dessutom få lite mat oxå, kan ju inte bli bättre HIHIHI

Sen ikväll blir det filmkväll med något gott att tugga på, gott att dricka, massa värmeljus, tänt i brasan och såklart maken brevid mig under filten i soffan. En underbar avslutning på en underbar helg.

Kram på er!!


Kampen mellan man o kvinna.....


 .....i full fart att komma på "med andra ord".....


.....det är inte alltid lätt att få fram orden.....

Bilder: Privata

Helgen är här

Ingenting går upp mot en ledig helg, det är så skönt. Egentligen skulle jag behöva plugga och skriva på en hemtenta som ska vara klar tills på onsdag men just nu tänker jag bara njuta av helgen...känn ingen panik hihihi.

Imorgon kommer några vänner hem till oss, då ska vi spela lite spel, kanske leka lite lekar, tugga på lite mat och umgås, det blir nog säkert något glas vin oxå..iaf för min del HAHA gott!!
Det ska bli trevligt och roligt, tror man börjar bli gammal (tyst, säg inget) för jag tycker faktiskt att det är både roligare och mysigare att bjuda hem-bli hembjuden och umgås med mina vänner än gå ut på krogen nu för tiden. Visst kan det vara kul att gå ut oxå emellanåt men jag föredrar nog att träffas och umgås på hemma fronten, det blir annars lätt så att när man går ut på krogen försvinner alla åt lite olika håll, tyvärr. Så jag ser fram emot morgondagen, tyvärr jobbbar en av vännerna och kunde eventuellt inte byta bort sitt pass, men vi får väl leka och spela lite spel för henne oxå.

Igår var vi ju på Ikea och det är som vanligt när man åker till den underbara affären att man kommer ut därifrån med betydligt mycket mer än vad man hade tänkt köpa när man gick in där. Det måste vara någon som lägger i massa saker i kundvagnen när jag inte ser...hmmm..jaja det var iallafall bra saker denne person lagt ner isåfall, alla saker kom till användning när vi kom hem. Tack hihihi 

Idag har skolan varit superkul, vi har diskuterat olika dilemman, haft lite olika gruppövningar/lekar ut efter vissa teman. Sånt tycker jag är roligt och verkligen givande när man får tänka till och sätta sig in i olika situationer.

Ikväll blir det en lugn tv kväll tror jag, maken är på en liten skidresa med jobbet, kommer hem imorgon kväll. Så jag ska passa på att ta hand om mig själv och bara slappa med ett glas vin.

Kram på er!!

Lite av våra Ikea inköp

Ramar i lite olika varianter, vi ska ha i hallen.....

....en byrå till hallen, måste få ner all skit vi har i lådor HAHA....

....sen massa värmeljus o andra ljus såklart....


Bio

Igår hade vi redovisning i skolan, det gick jättebra...om jag får skryta lite så tyckte jag faktiskt att vår grupp var en av de bästa, med bäst upplägg och bra presentation. Lite skryt...men skönt för självkänslan ibland HIHIHI.

Sen igår kväll var vi på bio med Zizezero, Dumle o Micke, vi såg "Män som hatar Kvinnor". En av de bättre filmerna jag sett på länge faktiskt, den var spännande, rå och kuslig, en riktigt bra svensk thriller...fick ibland blunda för jag inte kunde kolla vad som skulle hända hahaha....ni som inte har sett den, gå och se den tycker jag. Otroligt bra skådisar bla Mikael Nyqvist, Noomi Rapace och Peter Haber.

Idag bär det iväg till Ikea, jag är helt lyrisk, I love Ikea. Det ska bland annat inhandlas en byrå, lite ramar och massa värmeljus.

Kram på er!!

                       
                       Bild: Google

Tisdag

Idag har det varit pluggande, vår lilla studiegrupp var hemma hos Camilla och gick igenom och sammanställde det sista inför morgondagens presentation som vi ska ha i skolan, ungas deltagande inom institutionsvård. Intressant men maffigt arbete, ett arbete som vi har haft 2 dagar på oss att läsa, gå igenom, granska kritiskt, sammanställa en presentation och slutligen komma fram till bra och vettiga diskussionsfrågor.
Dagen har alltså tillbringats hos Camilla, där bjöds vi på frukost när vi kom i morse, jättemysigt. Sen med magarna mättade körde vi igång, så nu känner vi oss klara och redo inför morgondagen.

Ikväll blir det att kika på andra delen av Den rätta för Rosing och se hur det går för henne med alla killarna, oerhört patetiskt program egentligen. Sen är det ju säsongs start för Desperate housewives, det får man inte missa HIHIHI låter som ens liv är upphängt på olika tv-program...nja lite är det väl kanske så HAHAHA.

Imorgon kväll blir det iallfall inte tv, då blir det bio...vi ska gå med Zizezero, Dumle och Micke. Vi ska se den nya Stieg Larsson filmen Män som hatar kvinnor.....tror jag det va hihihi

Nu ska jag äta lite, smörgås med parmaskinka, mozarella och tomat...mums!

Kram på er!!

P.s. Helgen har för övrigt varit bra, lördagen med bowling, mat och vännerna var kanon trevligt, tack för en rolig kväll D.s

RSS 2.0