Viva e Spania

Idag kom min syster och hennes sambo hem från en vecka i Spanien, en vecka som varit både regning, blåsig, solig, mulig...ja allt, men de hade haft det bra, en skön och välbehövlig semester.
De hade köpt med sig en Sangria till oss, är det inte typiskt spanskt :)) Tack så jättemycket.

Nu ska jag och min underbara man iväg ner till stan och äta en god bit mat på en av våra favoritrestauranger, sen blir det i säng tidigt, ska upp halv 7...usch!!

Kram på er!!

Bild: Privat

Lördag kväll

Igår kväll kom en kompis hem och vi spelade bingolotto, vi vann ju inget så klart men vi va så när att vinna 200kr, 1kg guld, 3kg guld och en ny volvo ;)) men men turen ville inte vara med oss, bättre lycka nästa gång hihi
Det var iallafall trevligt att hon kom, vi satt och pratade och spelade om vart annat, åt lite grönsaker med dip. Hon åkte hem strax innan tolv och då var det raka vägen upp i sängen för mig, det var skönt att lägga sig på kudden och somna in och sen vakna till denna fina höst dag, det får bli en liten promenad senare.

Kram på er!!



Bild: Google

Äntligen helg

Så skönt att helgen är här, fredagkväll nu och har precis tryckt i mig lite käk...det blev lite goda revbenspjäll :) Krypit upp i soffan med ett glas vin och lite tända ljus. Min man är och jobbar ikväll, imorgon ska han åka på fotbollsresa till Göteborg och kommer hem igen på söndag! Själv ska jag jobba på dagen imorgon,  kvällen kommer att bli lugn, kanske lite gott att äta och dricka, titta lite på tv...vi får se vad som händer! Söndag blir det bara att vara och njuta av ledigheten....det är väl det som egentligen är meningen med en ledig skön helg :))

Vad ska ni göra i helgen?

Kram på er!!

Julafton

Ja faktiskt snart så, det är bara 3 månader kvar idag, hur fort går inte tiden egentligen. Det känns som om det var jätte längesen det var sommar nu men ändå så nära. Så om 3 månader är det alltså dags för jul igen, 2 månader kvar till det är dags att börja pynta för första advent!
Jag längtar faktiskt dit, är jag konstigt? Hmmm det kan vara min förkylning som gör att det spökar i hjärnan, har inte riktigt haft huvudet med mig de senaste 4-5 dagarna...huvudet har varit ned bäddat i sängen precis som resten av mig har varit!!
Men innan advent och julen står för dörren så ska vi njuta av hösten, hoppas att det fina vädret som är håller i sig, hösten kan kännas sååå lång och trist annars.
Nu är det dags för mig att äta lite riktig mat, har levt på nyponsoppa och apelsiner sista dagarna, men nu har min underbara man lagat hemmgjord pannbiff, kokt potatis, kokta morötter, gräddsås och stekt lök...mums!!

Kram på er!!

Bild: Google

Hur svårt kan det va...

...egentligen! Nu är vi inne på vår tredje sväng med trappan hemma i vårt ganska (31/3) nybyggda hus. Det hela började när vi flytta in, då såg vi att trappan inne var skadad, städarna som städat ut efter alla bygg gubbar hade med våld eller nåt ;)) slitet bort skyddspappen som låg på och av detta orsakat stora lackskador. Det kom då hit en "trappgubbe" och slipade på de ställena men resultatet blev inte bra alls, det såg ut som om någon kladdadat med tippex på stegen (har en vitlaserad trapp).
Så nu efter mycket tjat och påtryckningar så kom samma "trappgubbe" igen och skulle slipa om hela trappan och då tänkte vi att vi skulle passa på att byta färg eftersom vitlaserad inte är den optimala färgen när man har katter som fäller, det blir även smutsigt fort.
Vi var på en färgaffär där vi talade om hur trappen såg ut, vad det var för material m.m och då fick vi av vad vi då trodde experter en bets som vi skulle använda på trappen och sen lacka. Vi ville ha en form av ekimitation på trappstegen. Hem och lämnade detta till "trappgubben" som betsade på i full fart, men efter halva trappan såg att  -ojdå detta blev ju guld/grönt...hmmm....
Så då var det bara att slipa om trappan igen, lagom roligt! Jag och maken åkte åter till färgaffären och berättade om vad som hänt och fick då lite ny och annan färg med oss hem och prova på en bit. Denna gången såg det bättre ut, nu är det bara att vänta in "trappgubben" igen, han kommer om en vecka!!
Det jag ville säga egentligen är hur svårt kan det vara att få till en trappa i rätt kulör, tydligen ganska svårt ändå ;)
Men men så är det väl ibland.
Nästa vecka ska jag ut på praktik igen...känns som vi är ute hela tiden. Jag ska vara på fängelset i grannstaden, ska bli intressant men samtidigt lite jobbigt att känna sig inlåst hela tiden, det är väl iof inget mot vad de som sitter där känner, men de har ju valt den banan i livet och får på så sätt ta konsekvenserna för detta.
Men det ska bli kul ändå, intressant att få se det från andra sidan, komma så nära inpå.

Nu är det dags för lite käk, sen blir det idol på tv.

Kram på er!!

Bild: Google


80-talet är tillbaka

Eller ja iallafall för en kväll och vilken kväll sen. Det var så superkul verkligen!
Jag har nyss passerat strecket för den aktvärda åldern trettio och det skulle firas med nära och kära. Jag bjöd in till en kväll i 80-talets tecken, där allt gick i denna tidsera, musik, mat, lekar och framförallt allas kläder. Det var en klar höjdare att få se hur alla hade gått in så för att göra sig så fina som möjligt (tolkningsfråga ;)) om det nu var så snyggt på 80-talet).
Jag är så tacksam för att ni alla kom och gjorde min kväll till en underbar kväll som jag kommer att minnas sååå länge!!

Kram på er!!

Bild: Privat


Ny vecka

Nu är det måndag igen, känns nästan inte som det är något annat än måndag, fredag, måndag, fredag *ler*
Har haft en jättebra helg, lugn men väldigt bra. I lördags hade jag lite födelsdagskalas, då kom min familj och käkade och umgicks lite! Igår var det en shopping dag, jag och maken åkte ut till ett köpcentrum där vi inhandlade lite prylar bla till en temafest som jag ska ha nu på lördag....80-talet är tillbaka!!
Idag var det ny skoldag, men nya uppgifter och teman, denna gång är det juridik som står på schemat, vi ska skriva om lagar och paragrafer...jippi vad kul!!! HIHIHI
Nu på torsdag ska jag till ett av stans massage och spa ställen och få avnjuta hela 150 minuter av massage, kroppspeeling, kur och algbad m.m Det ska bli en fröjd och om inte annat en ordentlig upppiggning av kroppen nu när hösten är här!!
Nu ska det pluggas lite.
Vi hörs.

Kram på er!!



Bilder: Google

Tyst här...

....Det har varit lite tyst här ifrån min sida de senaste dagarna, det har varit kaos i hjärnan kan man säga. Har jobbat mycket, pluggat till ett arbete som ska vara inlämnat nu på måndag (inte klar ännu) + att det har sprungit in och ut hanverkare här hemma i 3 dagar nu....och alla som någon gång har träffat på en hantverkare vet då kanske hur de fungerar. Jag säger bara: gå en vett och etikett skola/en utbildning hur man plockar bort och undan efter sig.
Men nu förhoppningsvis är de klara för denna veckan, nästa gäng kommer på onsdag nästa vecka, då är det samma visa som gäller igen ;))
Summa sumarum så ville jag bara säga att jag inte glömt av min blogg men just nu finns inte tiden till att skriva, kanske skriver något under helgen här nu, men då är det fullt ös då oxå. Imorgon blir det kalas för lilla mig och sen på söndag får jag snällt sätta mig och skriva klart mitt underbara skolarbete *ler*
Vi hörs

Kram på er!!

P.s längtar hit nu d.s

Bilder: fritidsresor

Måndag igen!!

Nu är man hemma igen efter en mysig, lugn och skön helg med sol i Tanum. Lördagen tillbringades med att bara strosa runt på området på Tanumstrand, sitta och bara prata och umgås. Grillning och kräftor blev det på kvällen, det var underbart gott. Lite spel senare hanns oxå med i form av  "med andra ord" och  "lappleken". På söndag förmiddag var det dags och packa in oss i bilarna och åka hemåt igen. Så nu är man tillbaka i vardagen igen efter ännu en gång en jättetrevlig helg i glada vänners lag.
Måndag idag och massa måsten igen. Målarna har varit här idag och gjort lite små fix inne, vi har junnit med att greja lite ute...såsom gräsklippning och lite trädtrimmning. Just nu sitter jag och försöker plugga lite men huvudet har nog fortfarande inställning -helg!!
Ikväll blir det nog ner till en favoritpub i stan och kolla Göteborgsderbyt i fotboll och ta en liten matbit.

Kram på er!!


Bilder: Privata

RSS 2.0