Första advent

Helgen har gått åt till att jobba och jobba, men idag har vi varit lediga och hunnit med att julpynta och baka. Just nu så doftar det saffransmuffins i vårt kök och det sprider sig juldoft i hela huset, mysigt!!

Kram på er!!














Bilder: Privata

Tjuvstart

Jag tjuvstartar med julpyntet lite för varje dag som går nu fram till helgen, allt för att det inte ska bli så jobbigt och mycket att plocka fram då HIHIHI...som att det skulle vara något jobbigt :)

Har hängt upp en ursöt liten grå tomte i fönstret, ett av alla Ullared fynd vi gjorde för några veckor sedan.

Kram på er!!




Bilder: Privata

En tur i skogen

Helgen som gått har varit lugn och skön, fikade med vännerna i lördags, den traditionella lördags fikan. Samma tid, samma plats o samma kanal hihihi. Igår var jag på lite kalas, makens syster fyllde år, så det blev lite smörgåstårta och kakor som fyllde upp min mage under gårdagen, mums!!

Idag tog jag tag i maken och släpade ut honom i skogen, jag skulle ha granris, tallris, lingonris och ja allt som finns att finna i en skog haha, snäll som han är så följde han med mig och hjälpte till att samla ihop riset.

- Älskling!! är detta en tall?
- Nää det är en gran...
- Men då måste detta vara en gran?
- Nää det är en tall....

Hahaha ja ungefär så var det, inte riktigt, men det va lite kul att få leka skogsmulle med honom, jag kände mig lite som en dagisfröken som var på plats i skogen med dagisbarnen för första gången.
Vi traskade iallafall runt en stund och det var riktigt skönt, det var uppfriskande, man kände hur snön och vinden bet tag i kinderna som var alldeles rosenröda när vi kom hem igen.

Resultatet av allt ris samlande blev lite krukor på framsidan och baksidan fyllda med gran, en och tall. Det blev en krans oxå som jag hängde på ytterdörren....GOD JUL (snart iallafall *ler*)

Kram på er!!




Bilder: Privata

Ny bikini

Har suttit en stund nu på kvällen och kikat runt på alla möjliga postorder och internet sidor, försökt att hitta en ny bikini till den kommande resan. Hittade många fina och snygga, men ingen som föll mig i smaken direkt. Säsongen är väl inte riktigt rätt heller känns det som, skulle kanske inhandlat en i somras.

Ikväll blir det idol på tv och grönsaker och dip att tugga på till det

Jag hitta iallafall en bikini/baddräkt jag INTE vill ha HAHAHA

Kram på er!!


Bild: Google

Nytt golv, Tack!!

Då var det dags igen att röja undan här hemma lite. Sen vi flyttade in 31 mars så har vi fått flytta runt i alla rum i stort sätt, köket ena månaden, sovrummet andra osv och idag var det dags för tv rummet att röjas ut.
I morse kom det två snickare som skulle byta ut "vissa" parkett bitar, men det var så mycket skadat när de började att plocka bort delar av golvet så de bestämde sig för att byta HELA golvet. Det är bara att tacka och ta emot, men klart det är jobbigt att behöva flytta ut alla möbler och placera runt dem på lämpliga platser i resten av huset :))
Man får se det så att man får iallafall gjort en ordentlig grov städning i tv rummet nu innan jul HIHIHI.

Så nu lever man lite som på en byggarbets plats i några dagar, de kommer imorgon igen och fortsätter med det sista på golvet och alla gollister ska sättas på plats igen, sen kan jag börja att möbler IGEN

Kram på er!!






Bilder: Privata

Dagens låt

Blev tipsad av en vän/klsskompis till mig idag om denna underbara låt, det är med några killar som var med i norska idol bland annat Kurt Nielsen som vann!!




Kram på er!!

Fika & shopping

Fika och shopping, perfekt kombination enligt mig. Har varit och tagit en fika med Zizezero på stan nu i eftermiddags, det var trevligt. Vi prata om allt möjligt, allt ifrån tentor & plugg till nyår & rest resor!!

Hann ju såklart att shoppa lite oxå när jag ändå va nere på stan :)) Det blev lite julsaker, kan inte låta bli, jag är nog beroende av julsaker HIHIHI....finns det avvänjnings klinker för sånt?!

Snart kommer maken hem från träningen och då blir det husmanskost, spagetti & köttfärssås, det var sååå längesen!

Sen blir det att zappa mellan färjan och fotbollsgalan på tv ikväll.

Kram på er!!


Här ska det bakas pepparkakor inför första advent...


....sen måste man ju ha en julburk och lägga pepparkakorna i oxå


Shoppa de här igår faktiskt :)) Jul kaffemuggar är alltid bra att ha

Bilder: Privata

Måndag morgon

och frukost i soffan med katterna!!
Jag är nyss hemkommen från jobbet, har bokstavligen bott på jobbet sedan i fredags eftermiddag....var ledig lite i lördags. Så då hanns det med en fika med vännerna på stan. Den ena vännen gravidare än den andra (om man nu kan vara gravidare hmm).
 
På jobbet har det varit en lugn och bra helg, så det har varit skönt. Veckan som kommer bjuder in på så mycket, ganska gott faktiskt, att få lite tid över att bara vara. Det är skolan som gäller tisdag och onsdag men sedan är det fritt fram för valfria aktiviteter :)

Jag ska försöka att ta mig i kragen och komma iväg till gymet denna veckan, det var ett tag sen sist, har ingen bra ursäkt egentligen till varför jag inte kommit iväg på ett tag.

Läste på en väns blogg precis och hon har skrivit om att det vore skönt att få komma iväg till solen och värmen nu och jag kan inte annat än att bara hålla med i detta (men snart åker vi). För när jag trampade hem på cykeln nu efter jobbet var det inte varmt ute alls och kallare lär det ju bli ju nämare vintern vi kommer...usch....gillar inte kylan!!

Kram på er!!


Bild: Google

Städa städa varje fredag....

....eller iallafall torsdag, för idag har jag gått loss här hemma med dammsugare, mopp, dammtrasor m.m.
Jag började lite smått imorse när jag gick upp med att plocka undan lite, saker som ligger och dräller överallt, sen har det fortsatt av bara farten. Satt upp nya gardiner i sovrummet, rensat ur klädkammaren och ett allt-i-allo skåp i köket.....

Ja det har verkligen rensats idag, man får passa på när man är på det humöret, annars kan jag lätt vara en sån som sparar på mycket onödigt, men nu sa jag till mig själv när det var grejer jag var osäker på om jag ville slänga....-att har jag använt eller haft användning av detta senaste månaderna?
Så mycket har idag fått flytta till återvinnings stationen!

Ska ta mig en välbehövlig varm dusch nu och sen börja med maten, så den står på bordet när maken kommer från jobbet. För efter det ska vi åka till hans syster och hjälpa henne lite hemma.
Idag står kycklingwook med stekta nudlar på menyn!!

Kram på er!!


Bild: Google

Mr drool

Tycker om att ta kort på kissarna, när som helst och var som helst!! Som jag skrivit om tidigare så är kissarnas nya favvo plats badrums golvet med den sköna golvvärmen, igår var inget undantag, de låg där hela kvällen, var ju tvungen att ta lite kort på dem :))
När jag fotat klart och lagt in alla kort i datorn och sitter och kikar på dem så ser jag ett roligt kort, på ett av korten att Nalle så dregglar han hihihi....undrar vad han drömde om innan jag var där med kameran upp i nosen på han!!

Syns inte så bra på detta kortet (då det inte går att få det i bättre större storlek) men om ni kikar under hakan på han så ser man att det blänker små dreggel droppar....

Kram på er!!


Bild: Privat

 

Vår lilla tripp

Denna dag började tidigt, vi gick upp här hemma strax innan fem imorse, för att sedan bege oss ner mot Ullared. Vi kom fram alldeles lagom till de slog upp portarna vid åtta snåret. Sedan begav jag mig raka vägen mot klädavdelningen. Hittade en del klänningar och tunikor, lite strumpor och annat som är bra att ha. Kommer att visa några av dessa inköp när jag har klätt mig i dem.
Köpte nya dukar till köksbordet och en masssssa ljus, det är ett måste nu när det är sånt rusk väder ute....
Handlade julsaker oxå :)) kan ju inte låta bli. Sedan åkte det ju i en hel del andra bra att ha saker i kundvagnen!!

På väg hem stannade vi till på Ikea..ojdå...hihi...där blev det oxå många bra att ha saker inhandlade, köpte bla ett nytt skrivbord till datarummet, nya gardiner till sovrummet och ännu mer ljus...

Nu sitter jag i soffan och är sååå trött efter en lång dag...men men vad gör man inte för shoppingen!!

Ikväll är det färjan på tv, det ska jag kika på ihop med min man och det blir nog lite god mat till oxå, laxfilé & couscous

Kram på er!!








Bilder: Privata 

Lite bilder från brynäs helgen

Mycket folk...


Ännu mer folk....


utanför arenan


Måååål


Några spelare kommer och pratar på efterfesten...


Som jag skrev i tidigare inlägg om denna helg så var det en superkul och trevlig helg, tacka alla igen för detta!!

Kram på er!!

Bilder: Privata





Dagens bilder

Trötta kissar...nu när det börjar bli kallt ute har våra kissar hittat en ny favorit plats här i hemmet, de ligger gärna inne på golvet i stora badrummet och gottar sig, golvvärme är sååå skönt...men de gillar inte att bli väckta alls!!!

Kram på er!!


Jäsp....Zzzzzz


Va vad händer...Zzzzzz

Bilder: Privata


Från idol till bröllopssång

Jag sitter och kollar på idol och min stora favorit är helt klart Kevin, han är grym, han lyckas varje vecka. Denna veckas tema i idol är det rocktema och han gjorde precis låten Living on a prayer med Bon Jovi...då kom jag och tänka på en annan som jag känner som gör den låten grymt bra. Denna människa är såå duktigt när det gäller musik.
Han gick i våras och gifte sig med en bra vän till mig och på deras bröllopsfest sjöng han en låt tillägnad henne...inte ett ögat var torrt när han framförde den kan jag lova!!

Lyssna här och njut

 

kram på er!!

Regnig fredag

Regnet det bara öser ner trallala....Idag har det varit en riktigt grå och regnig dag. Började dagen med en lång och härlig frukost med the, ägg, mackor och juice..tända ljus oxå såklart.
Efter det åkte vi på en liten shopping runda för att inte tråka ut oss totalt med att sitta och stirra på regnet som strilade nerför köksfönstret.

Det blev en del handlat och jag fick köpt mig årets blossa glögg, ja jag vet att det är tidigt men den har alltid varit slut andra år när det är dags för mig att inhandla den. Så i år tänkte jag vara tidigt ute, årets blossa glögg är med smak av blåbär...låter faktiskt gott, kan tänka mig att det är  som att dricka varm blåbärs soppa. Fick även tag i minisamling av tidigare års blossa glögger, den första årgångs glöggen kom 2003.





Nu har jag satt mig tillrätta i soffan med en kopp the och zappar lite på tv och då på en kanal dyker kult serien från 90-talet upp...Beverly Hills 90210, herregud vad kul det var och kika lite på det. Det var ju en av de serierna jag följde frenetiskt under min tonårs tid....och Dylan var ju en hunk då HIHIHI



Ikväll står det ceasarsallad på menyn här hemma, imorgon kväll är vi hembjudan till svärmor och svärfar på middag, ska bli så härligt och att få sätta sig ner vi ett dukat bord och bara njuta av god mat!!

Kram på er!!

P.s idag är det 3 månader kvar...längtar massa nu!! D.s


Bilder: Systembolaget & Google


En skata i halsen

Jag vaknade tidigt tidigt imorse av att jag var alldeles tjock i halsen, har känt av halsen lite sen helgen! Sedan dess har jag hostat och hostat och hostat, den värsta hostan har börjat lägga sig nu men halsen är fortfarande alldeles tjock. Var ju inte längesen jag var sjuk men det var ju första dagen i skolan igår efter sex veckors praktik och vem vet det kanske är som när man var liten och kom tillbaka till dagis efter lite ledigt, då åkte man ju på alla sjukdomar som fanns :)))

Ligger nu uppkurad i soffan med the, filtar, tända ljus och ser på massa dåliga repriser på tv! Ibland önskar man att man hade badkar, hade nästan gjort vad som helst just nu för att krypa ner i ett varmt skönt skumbad.

Ha en bra dag alla, ska förska sova bort min och vakna pigg, kry & fräsch till en ny dag imorgon.

Kram på er!!


Bild: Google

Tillbaka i verkligheten igen efter att praktiken är slut

Japp idag var första dagen tillbaka i skolan igen och jag har aldrig längtat så mycket till skolan som jag gjort under denna praktik vi haft.

Helgen har tillbringats mestadels i soffan, utslagen :)) I fredags var jag hemma hos zize zero med Dumle och blev bjuden på supergod mat...fetaost gratinerad lax med ris och sås...Mums, vi inhalerade en hel del vin till detta också.
Efter det traskade vi väg till AW och nyttjade mer alkoholhaltiga drycker och mer blev det på stammis stället sen :)))
Så min lördag var seg kan jag säga + att jag åkte på halsont....det var så synd om mig då HIHIHI

Igår var jag och mannen ute och käkade och sedan var vi och kikade på nya Bond filmen på bio, jag håller helt med uttrycket som (snygg skådisen) Sean Connery sa "När jag var Bond, då var han en gentleman, nu är han bara en mördare". De stämde bra, för jag tyckte att filmen var sådär, mycket gick ut på att den som mördar först vinner typ!!

Nu sitter jag och skriver ett nytt skolarbete om neuropsykiatriska funktionshinder inom socialpedagogiken, väldigt intressant faktiskt med tanke på att många blir så fel diagnostiserade eller inte får någon diagnos alls på deras sjukdomar idag.

Snart blir det dusch, lite mat och sen en helkväll i soffan med Färjan, CSI och Boston tea party.....

Kram på er!! 


Bild: Google

RSS 2.0